ДПС изземва функции на Пирински с промени в правилника на НС
ДПС изземва функции на Пирински с промени в правилника на НС / netinfo
Да се създаде административен съвет в Народното събрание, който да решава всички битови проблеми на парламента, включително и да определя реда за достъп на медиите. Това ще предложи ДПС в проект за промени в правилника за организацията и дейността на НС, научи Дарик радио от депутати.

Проектът ще бъде внесен в НС най-вероятно идната седмица в сряда. Според депутати от Движението по този начин ще отпадне рискът председателят на парламента еднолично да решава въпроси, по които трябва да се произнасят равнопоставено всички парламентарни групи.

Ако поправките бъдат одобрени от мнозинството, ще отпадне заповедта на председателя на НС Георги Пирински журналисти, оператори и фоторепортери да не се допускат в левия кулоар. По тази причина студиата на Дарик радио и БНТ бяха преместени в десния кулоар срещу стаята на ДПС.

Депутатите от Движението в момента водят неофициални консултации с останалите ПГ за подкрепа на готвените промени в парламентарния правилник. Окончателното решение ще бъде взето на заседанието на групата във вторник.