ДПС дарение Турция
ДПС дарение Турция / пресцентър, ДПС
До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи
5000 походни легла изпрати ДПС за бедстващите хора в Турция. Това съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Днес той проведе работна среща с посланика на Р Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок и екипа на посолството за координация на дейностите в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение. Леглата бяха натоварени на 4 тира и отпътуваха за южната ни съседка, съобщават от пресцентъра на ДПС.
 
От два дни Турция отправи нов зов за помощ към света. Стотици хиляди семейства са без покрив над главата след опустошителните земетресения. Ужасяващата трагедия се случи преди 7 дни.

Нощем температурите в Турция падат до минус 19 градуса. Хората имат нужда от палатки, агрегати, газови и електрически печки, легла, спални чували и одеяла. 

До момента ДПС изпрати над 21 000 одеяла, съобщи по-рано днес зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира мащабната дарителска акция на Движението, напомнят от партията.

До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни - консерви и варива, над 102 тона дрехи, химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

"Още веднъж изказваме нашите съболезнования към близките на десетките хиляди загинали в опустошителните земетресения. В непрекъсната координация сме с посланика на Република Турция у нас – Нейно Превъзходителство г-жа Айлин Секизкьок. Така разбрахме за нуждата от походни легла и осигурихме 5000, които тази вечер ще са в Турция", каза Карадайъ.

Вчера той лично участва в товаренето на тирове с помощи в основния логистичен център на ДПС – Хасково, и в транспортирането на даренията до Одрин (Едирне). В кризисния щаб в Одрин (Едирне) Мустафа Карадайъ се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

В Одрин беше председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който координира хуманитарната помощ, дарена от сърце от наши сънародници и български приятели от цяла България, написа във Facebook страницата на турското посолство г-жа Секизкьок. Тя съобщи, че Карадайъ на място е координирал от какво още имат нужда бедстващите в Турция хора. 
700 000 лв. събра вече ДПС за пострадалите в опустошителните земетресения по специалната дарителска сметка, която партията откри. 

"Бяхме ранени много, много тежко. Но ще излекуваме раните си. Ние не се предаваме, написа още Н.Пр. Айлин Секизкьок. Заедно с нашите генерални консули в Пловдив и Бургас гарантираме, че помощта, която се изпраща за Турция и отговаря на нашите първостепенни нужди ще достигне до нашата земетръсна зона по възможно най-бързия начин", подчерта тя.