ДПС иска стария режим за журналисти в парламента
ДПС иска стария режим за журналисти в парламента / netinfo
ДПС ще внесе промяна в правилника на НС, ако до началото на следващата седмица председателят на парламента не върне стария режим на работа на журналистите.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан след извънредно заседание на групата.

По думите на Местан председателят на Народното събрание е предложил на ДПС два варианта за изход от конфликтната ситуация. Единият е бил депутатите от ДПС да си разменят стаите с началника на кабинета на председателя на парламента – Мирон Гаврилов. ДПС категорично е отказало тази възможност, защото стаята на Гаврилов не може да побере 34 депутати.

Народните представители от движението са отхвърлили и втория вариант, който Пирински е предложил днес, а именно студията на Дарик радио и БНТ да бъдат преместени на втория етаж на парламента.

Проблемът не се отнася до комфорта на ДПС, ще отхвърлим всяко предложение, което за сметка на равнопоставеността на медиите в Народното събрание, каза още Местан. Според него адекватното решение е половината от импровизираните офиси на медиите в десния кулоар да бъдат върнати на старото си място и да отпаднат ограниченията за достъп на журналистите до левия кулоар.

Не бих могъл да кажа, че съм получил някакви знаци от страна на Пирински, обясни още Местан. ДПС обаче няма да се включи в подписката за оставката на парламентарния председател.