Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветление. До три седмици улиците, инфраструктурата, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възстановени.

Това заяви в началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Държавата дава еднократно по 375 лв. на пострадалите от наводненията

"В пострадалите от наводненията села имат нужда от хора, които да им помогнат да започнат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно с областния управител на Пловдив и кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина", допълни той.

Премиерът заяви, че в четвъртък 400 военнослужещи с техника ще се включат допълнително към работата. В петък служители от областните и общинските администрации в Пловдив и съседните области също ще помагат в наводнените села.

Армията ще помага поне още месец на пострадалите от новодненията в Карловско

"За нас е важно колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и доброволци от много места на страната. Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с мъката на хората и са солидарни не само с думи, но и с действията си. Всяко усилие за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността", допълни Донев.

Правителството ще отпусне 200 хил. литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско.