Дончева: Преместването на парламента в другата сграда е неизбежно
Дончева: Преместването на парламента в другата сграда е неизбежно / снимка: Sofia Photo Agency

Парламентарната група на „Атака” започва консултации с останалите политически сили в опозиция за внасяне в деловодството на парламента на искане за оставката на председателя на Народното събрание Георги Пирински заради въвеждането на ограничен достъп на журналистите. Това съобщи за Дарик радио лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Татяна Дончева от левицата пък заяви, че всички депутати одобряват новия режим за достъп на медиите, но лицемерничат, защото ги е страх от тях.

Участието на заместник-председателя на Парламентарната група на левицата Татяна Дончева и колегата журналист Ива Николова в предаването „Челюсти” на Дарик радио, осъществено от парламентарното ни студио, предизвика силен журналистически интерес в достъпния за репортерите десен кулоар на Народното събрание. Във времето за реклами по Дарик Татяна Дончева отговори на въпросите на колеги за степента на солидарност на народните избраници с недоволството на медиите от новия режим на работа.

„ДПС са много „за”. Просто ги притеснявате. Не искат да сте толкова много, освен това искат Пирински да ги пита. Те искат и Станишев да ги пита за Делян Пеевски и други работи. Като сме докарали така ДПС да бъде питано за всичко, ще търпим. Всичките колеги лицемерничат, защото ги е страх, че пресата може да им каже нещо. Истината е, че няма депутат, който да не одобрява мерките, защото тук не може да бъде бардак. Тук има едни хора, които аз не ги знам. Фоторепортери ли са, журналисти от Балканската война на миналия век ли са, но те са тук”, бяха думите на Дончева.

„Преместването на парламента в другата сграда е неизбежно”, заключи Дончева в ефира на Дарик радио.