За да коментираме изобщо възможността да пропилеем, да се откажем от първия мандат, трябва да имаме сигурни гаранции и аргументи, че с втория мандат ще има резултат и той ще бъде добър. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Томислав Дончев от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС във връзка с преговорите с ПГ на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ).

Водени от отговорността ни да бъде сформирано мнозинство, да бъде избрано правителство, сме склонни да правим някои компромиси, отбеляза той. По думите му обаче поставянето на още условия не е път към успеха.

Дончев обърна внимание, че преговорите са започнали с „едно условие - вторият няма да подкрепи първия, но първият да подкрепи втория“.

Когато търсиш подкрепа, е грешна тактика да поставяш нови условия, каза той.

Карадайъ: Чухме в лидерските разговори между „жертви и палачи“, че са се помирили

Дончев коментира още, че разговорът за програма минава през очертаване на времето за изпълнение на мерки. Той добави, че „в един момент разговорът стига до персонален състав“.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС е готов със състав на Министерския съвет, депутатът каза, че са готови "с повече от един състав в зависимост от нуждите на ситуацията". 
Борислава Бибиновска/БТА