Антикризисните мерки на правителството са мерки в подкрепа на инфлацията. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ, предаде БГНЕС.

„Чухме, че това били мерки в подкрепа на хората или антиинфлационни мерки. Нито едното е вярно, нито другото. Това са мерки в подкрепа на инфлацията”, каза Дончев.

„Всъщност мерките, които днес бяха предложени, са популизъм, безотговорност към бъдещето и не предлагат никакво колосално увеличение, а предлагат един колосален хаос”, заяви от своя страна Деница Сачева, която беше социален министър в правителството на ГЕРБ.

Сачева: Ясно е, че предсрочни парламентарни избори ще има (ВИДЕО)

Тя заяви, че би призовала българските пенсионери да не слушат в момента какво им говори правителството, да не се объркват в тези числа и проценти, защото нищо още не е договорено първо между самата коалиция. "Второ, очевидно, че нито едно от предложените решения не е договорено с Националния съвет за тристранно сътрудничество", каза тя.

„Предстоящата предизборна кампания очевидно ще струва доста скъпо на българските граждани, защото в крайна сметка те са тези, които ще платят цената за всичко, което прави четворната коалиция”, каза и депутатът Тома Биков.