Домусчиеви придобиха 100% от „Хювефарма
Домусчиеви придобиха 100% от „Хювефарма / снимка: БГНЕС, архив

Контролираното от братята Кирил и Георги Домусчиеви дружество "Адванс Пропъртис" ООД изкупи 36,6-процентния дял на "Рохатин груп" (TRG) във фармацевтичната компания "Хювефарма" АД, съобщи агенция "Блумбърг".

Сделката приключи в сряда с подписването на договора от Кирил Домусчиев, президент на "Хювефарма", и Собхи Хатем, управител на "Рохатин груп", допълва „Стандарт".

"Рохатин груп" (TRG) беше сериозен партньор на "Хювефарма" и ние сме особено благодарни за нейния сериозен принос за бързото глобално развитие на компанията, заяви Кирил Домусчиев. "Радваме се, че "Адванс Пропъртис" отново притежава 100% от капитала на "Хювефарма". Комбинацията от опитен управленски екип и служители и непрекъснатите инвестиции в разработката на продукти и глобални производствени мощности ни дава увереност, че "Хювефарма" притежава необходимата основа за постигане на амбициозните си цели за нов растеж", категоричен беше Кирил Домусчиев.

"Хювефарма" АД е международна фармацевтична компания, която разработва, произвежда и продава ветеринарномедицински продукти и хранителни добавки, както и някои основни съставки за продукти за хуманна медицина. Купувачът на дела на "Рохатин груп" - "Адванс Пропъртис", притежава стратегически дялове и в капитала на Параходство "Български морски флот", "Българска корабна компания" и други фирми в областта на пристанищните услуги, недвижимите имоти, логистиката и пр.