Дол и Кънев влязоха в спор имало ли е натиск ДПС да е в кабинета
Дол и Кънев влязоха в спор имало ли е натиск ДПС да е в кабинета / снимка: БГНЕС, архив

Шефът на ДСБ Радан Кънев и лидерът на ЕНП Жозеф Дол влязоха в спор през медиите, а причина за словесната битка се оказа формирането на правителството миналата година.

Днес Кънев съобщи, че Дол е бил подведен за негово изказване.

Всичко тръгна от интервю на Кънев преди дни, в което той обясни ролята на шефа на ЕНП във формирането на сегашното правителство. Веднага след парламентарните избори миналата година Дол пристигна в България и разговаря с повечето партии в опит да подпомогне за създаването на кабинет "Борисов".

Председателят на ЕНП призовава за политическа коректност в България

Днес Дол обясни чрез сайта на ЕНП, че твърденията на Кънев, че европейската десница е настоявала ДПС да влезе в правителството на ГЕРБ, не отговарят на истината.

„Нека да видим какво казах аз и какво казва господин Дол, за да видим как грозно, не за първи път в историята на отношенията ни с ЕНП е бил подведен. Той казва, че никога ЕНП не е искало ДПС да участва в правителството и това е абсолютен факт, но никога аз не съм казал подобно нещо. Аз казах - имаше натиск за кабинет на малцинството, който ние отхвърлихме, което е вярно", каза Радан Кънев.