Докторът от 18-та поликлиника пуснат от ареста
Докторът от 18-та поликлиника пуснат от ареста / netinfo

Доктор Т. Д. от 18-а поликлиника в София беше освободен от ареста, след като изтече 24-часовата му мярка „задържане под стража”.

Във вторник прокуратурата ще вземе решение какво обвинение да му бъде повдигнато – дали за нанасяне на средна телесна повреда, или опит за убийство.

Доктор Т. Д.наръга с джобно ножче син на свой пациент, който се нахвърлил срещу него, защото не обръщал внимание на баща му, а невъзмутимо си говорел по мобилния телефон.

Срещу доктор Т. Д. може да се повдигне и друго обвинение – ако се окаже, че заради инцидента с роднините на докарания в тежко състояние мъж в поликлиниката не е оказана необходимата медицинска помощ, заради която впоследствие той е починал.

 

 

Ето какво обясни пред Нина Александрова синът Момчил Бонев:

 

 

Трябваше да закарам баща ми на лекар, прилоша му. Аз и двама мои съседи с майка ми го качихме в една кола, стигнахме до 18-та поликлиника, която беше най-близкото здравно заведение. Там отпред беше самият лекар. Той говореше по телефона, явно доста важен разговор е имал да проведе.

 

 

Колко време продължи да говори той по телефона?

 

 

Нямам спомени, не мога да определя точно колко време. След това го подканяхме няколко пъти всички да помогне. Той – като по филмите стана - извади нож, опита се да ме прободе, майка ми сложи ръката и отблъсна неговата и острието порязва дланта на майка ми, оттам наранява и дясната й гърда. след това прибра ножа и се прибра някъде.

 

 

Ти опита ли се да го нападнеш, от болницата казват, че ти си го нападнал?

 

 

Не, не съм го нападал.

 

 

Ти просто се молеше той да помогне на баща ти?

 

 

Да.

 

 

Д-р Д. е отстранен временно от длъжност до изясняване на случилото се.