Докладът на ЕК за евросредствата се очаква да излезе до часове
Докладът на ЕК за евросредствата се очаква да излезе до часове / снимка: DarikNews
До часове излиза докладът на ЕК за евросредствата
22596
До часове излиза докладът на ЕК за евросредствата
  • До часове излиза докладът на ЕК за евросредствата

В рамките на днешния ден или най-късно утре ще излезе докладът на ЕК за напредъка на България по усвояването на средствата от еврофондовете, научи Дарик. Секретарят на Съвета за управление на средствата от ЕС Юлияна Николова нито потвърди, нито отрече тази информация. Тя обаче прогнозира, че това ще бъде технически доклад, в който няма да бъдат правени политически оценки.

Ето какво още каза Юлияна Николова за Дарик:

По информация на Дарик докладът на ЕК се очаква да излезе до часове?

Има разнопосочна информация, не мога да коментирам това. Само мога да кажа, че това няма да е доклад на комисията, в този смисъл на доклад, който ние очакваме. Това ще е доклад на Генералния секретарят на комисията - т.е. няма да минава през колегия за одобряване - до парламента в отговор на питане на бюджетната комисия на парламента.

Какво по-различно да очакваме в този доклад?

Този доклад ще бъде технически, предполагам. Този доклад ще съдържа в себе си най-вероятно два анекса - един за България и един за Румъния, и ще прави оценка на текущото състояние. Няма да прави обаче политически оценки и препоръки, казват службите на комисията.

Текущото състояние означава, вероятно, докъде сме стигнали с усвояването на средствата и с какви темпове се движим, това ли да разбираме?

Общо взето, да.

Цялото интервю с Юлияна Николова четете тук