ДОИ и ДОТИ се обединяват в специализирана дирекция
ДОИ и ДОТИ се обединяват в специализирана дирекция / netinfo

ДПС отстъпи от искането си службите за следене и подслушване да бъдат агенция в МВР, а не дирекция, каквото решение взе вътрешната комисия в парламента. Това стана ясно след среща при премиера Сергей Станишев с представители на управляващата коалиция и вътрешния министър Михаил Миков.

Михаил Миков обясни, че на срещата при министър-председателя управляващите са се обединили около последното намерение ДОТИ и ДОИ да бъдат дирекция в МВР, а не агенция. Според Камен Костадинов щом министърът смята, че така е по-добре да стане, от ДПС ще го подкрепят.

Движението за права и свободи никога не се е водило от партийния интерес по въпросите за националната сигурност, подчерта Камен Костадинов.

Специализираната операция от снощи на Столичната дирекция на полицията не е по случа „Бончеви”, обяви още вътрешният министър. Такива операции ще има и занапред, защото резултатите от тях са добри. Задържани са лица, обявени за общодържавно издирване и извършители на престъпления, съобщи още вътрешният министър.