Доган: В политиката е важно да сканираш правилно проблемите
Доган: В политиката е важно да сканираш правилно проблемите / снимка: Sofia Photo Agency
Дебатите бяха на едно надпартийно ниво, заяви лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски на съвместна пресконференция на тримата лидери на коалицията, след разширеното заседание на управляващите в местността Катарино край Разлог. Няма несъвместимост между либералната пазарна икономика и социалната политика, допълни още Сакскбурготски.

Тройната коалиция показа воля за радикални реформи, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган.

От гледна точка на взаимно допълване на либералното и социалното аз бих си позволил да направя най-обща оценка на този форум, каза Доган. Той допълни, че в Катарино коалицията е направила опит да получи политически катарзис от гледна точка на съпреживяване на обща отговорност и една обща воля да довърши мандата.

Уважаеми колеги, аз продължавам да бъда респектиран от равнището на тези дискусии, които се водят на такива форуми, както на Хисар 1, така и на Хисар 2, най-вече от гледна точка на зрелостта, политическата зрялост на коалицията и на всички компоненти на тази коалиция, коментира лидерът на ДПС.

В политиката е много важно да имаш точна диагноза на ситуацията, да сканираш правилно проблемите, да ги дифинираш и да имаш конкретна стратегия за тяхното решаване. От гледна точка на тези критерии за правилна политика аз мисля, че тройната коалиция има необходимата политическа зрялост, допълни Ахмед Доган.