Доган: Тревожно е създаването на условия за етнически вот
Доган: Тревожно е създаването на условия за етнически вот / снимкa: Sofia Photo Agency

ДПС е първа политическа сила в 61 общини в 10 области. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган на пресконференция в НДК. Тези резултати Доган определи като индикация за реален растеж на партията.

Ние се развиваме, имаме растеж. Губим някои региони, компенсираме с нови, отчете Доган. В седем общини се борихме срещу себе си, две от тях загубихме. Това беше акт на неадекватна номинация и всяка партия трябва да си направи точен анализ, каза Доган.

Лидерът на ДПС определи като тревожно явлението „създаване на условия за етнически вот”. „Когато една партия или един политически субект няма други аргументи, използва етноелементи, това ни тревожи”, допълни Ахмед Доган.

На въпрос на Дарик, партийните лидери достатъчно здраво ли държат юздите на обръчите около своите партии, Доган отговори: „Купуването на гласове на практика означава, че бизнесът се е събудил и иска реална власт и то местна власт. По друг начин не може да се направи освен чрез обръчи от фирми, които имат консенсусен или общ интерес, на общинско и на регионално равнище. Това виждаме в разгърната форма. Това беше рентгеновата снимка, която направихме чрез обръчите, а вие ни обвинихте нас, като че ли ние ги създадохме”.