Доган иска предсмъртното писмо на Емин да бъде публикувано
Доган иска предсмъртното писмо на Емин да бъде публикувано / netinfo

Лидерът на Движението за права и свободи /ДПС/ Ахмед Доган призова в прокуратурата да публикува писмото на началника на кабинета му Ахмед Емин, който се самоуби в сараите му в Бояна на 17 октомври тази година. В интервю за вестник «Труд» Доган настоява писмото да бъде оповестено, тъй като в него няма тайни.

Писмото е написано на лист от малко тефтерче, то започва с обръщението: Г-н Доган, никога не съм бил предател или изменник на родината си Р. България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става-така е било писано...", написал Емин. След това има няколко изречения за най-близките на Ахмед Емин. Накрая на писмото той е написал датата и часа: 17.10.2008 г. - 12.30 часа.

Доган недоумява, защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо. Лидерът на ДПС подчертава, че Емин никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както той по всяка вероятност се е представял. Той е отговарял за разпределението на държавната субсидия за партията.