Доган: Глупаво е да се твърди, че корупцията е овладяна
Доган: Глупаво е да се твърди, че корупцията е овладяна / netinfo
Очакването на лидера на ДПС за вота на недоверие било за повече конкретика в мотивите на искането за оставка на правителството, защото по думите му корупцията била много благодатна тема. Глупаво е да се твърди, че корупцията е овладяна - има такова явление и то е наследство от прехода, заяви Ахмед Доган след отхвърлянето на искането за оставка на кабинета.

Ахмед Доган заяви: „Има такова явление, има такава практика. Съгласен съм с премиера, е наследство от прехода. Трябва да направим всичко възможно на този етап да има по-малко държава в директния и индиректния бизнес, лицензионни режими, държавата да престане да бъде сериозен икономически субект”.

„Всяко рационално предложение като нормативна база, която може да рамкира този обективен процес, е от голяма полза”, каза Доган. Според него обаче, опозицията има дефицит на идеи в това отношение. Той определи българското законодателство за борба с това явление като „не лошо”, но посочи, че трябва да бъде направено повече за реалното му действие. По думите му управляващото мнозинство има нужда от по-сериозна и организирана опозиция и то трябва да намери начин да помогне на опозицията, защото нямало реален десен субект.

Ако има разминаване на актуализираната програма на правителството с тези, които трябва да я материализират, ще се обсъди този въпрос, отговори Доган попитан предстоят ли промени в кабинета.

На този етап актуализираната програма все още се осмисля, а през март ще са готови конкретните политики. Има какво да се желае в координацията между различните нива, допълни Доган.

На критиките на опозицията, че корупция има най-вече в ресорите на ДПС, Доган отговори, че ДПС е опитен играч на политическата сцена: „Дърво, което не дава плод, не се замерва с камъни”.