Доган: Борисов бърка битовизма с политиката
Доган: Борисов бърка битовизма с политиката / netinfo

„Нито една партия няма толкова сигурен електорат като нашия”, каза лидерът на ДПС Ахмед Доган в отговор на столичния кмет Бойко Борисов. Градоначалникът попита публично как ДПС знаят, че за президента Първанов са гласували 509 903 избиратели. “Ние сме изборджии, имаме 15-16 години изборен стаж и имаме представа от тези 12 хиляди секционни комисии, които са наша работна площадка”, посочи той.

На въпроса дали по този начин не се нарушава тайната на вота, лидерът на ДПС обясни, че на него му е нужна само индикация за активността, за да разбере колко членове на движението излизат на избори. “Гледам, че разни новоизлюпени политици бъркат битовия изказ с политическия израз. В случая, дето го лансирате много, дето се прави на политик сега, господин Борисов, той бърка битовизма с политиката, а това са много различни неща”, каза Доган.

Зададената философия в закона за досиетата е постигната – вчера се е стигнало до консенсус, в момента вътрешната комисия изчиства текстовете. Това каза лидерът на ДПС Ахмед Доган след съвместно заседание на ПГ и ръководството на движението.

Доган обясни, че бъдещата комисия по досиетата ще има основна роля за огласяване на данните, засягащи националната сигурност. „Всичко ще се разкрие – след това от гледна точка на сигурността на държавата в едно ново демократично време, трябва да бъдем по внимателни”, каза Доган.

В отговор на въпрос той потвърди намерението на мнозинството да не създава изключения в закона по отношение на дипломатите, но да има защитен механизъм за средния ешалон в службите.