Доц. Грозева: Намирала съм пропуски в експертизи на Раданов
Доц. Грозева: Намирала съм пропуски в експертизи на Раданов / netinfo
Доц. Мария Грозева, която е направила първоначалната експертиза на труповете на сестрите Белнейски, каза за Дарик, че не приема версията на проф. Стойчо Раданов. Той е ръководител на петимата експерти, които направиха нова аутопсия на телата след ексхумацията им в сряда. Проф. Раданов твърди, че сестрите Белнейски са прегазени от автомобил и не са били изнасилвани.

Ето какво още каза доц. Мария Грозева пред Дарик:

Не знам какви са аргументите на проф. Раданов, но смятам, че той като вещо лице по случая няма право да прави такива изявления.

Той твърди още, че има много грешки и пропуски във вашата експертиза.

Аз съм правила също експертизи след него и също съм намирала пропуски, но не съм ги докладвала на медиите. Това, което съм подписала, и днес го поддържам. Не съм била на мястото, където са намерени труповете, не съм получила допълнителна информация от разследващия орган, не съм изследвала веществените доказателства, изобщо не съм ги виждала, за да мога да правя такива категорични изводи като него.

Защо според вас той прави сега тези изводи, опитва се по някакъв начин дискредитира лично вас?

Защото съм експерт по случая срещу доцент Христов за костните експлантации. Смятам, че това е основната цел. Когато задържаха Христов, той говори пряко срещу мен и спомена случая Белнейски. Така че, Раданов повтаря казаното от Христов.