Доц. Андреев: Писмото ми до Виена има само информиращ характер
Доц. Андреев: Писмото ми до Виена има само информиращ характер / netinfo

Председателят на Общински съвет – Сливен доц. Иван Андреев заяви пред Дарик, че писмото му до ръководството на банката кредитор на община Сливен “Дексия комунал кредит” - Виена има само информиращ характер и не цели да навреди на предвидените инфраструктурни проекти на общината.

Коментарът на доц. Андреев бе във връзка с вчерашната извънредна пресконференция на кмета Йордан Лечков, в която той обяви, че целта на председателя на Общинския съвет е да спъва работата на общинската администрация. Според него действията му са провокирани от невнасянето от страна на кмета Лечков на проектодоговора между община Сливен и банка “Дексия” за одобрение от общинския съвет на предвидената за 3 юли тази седмица извънредна сесия.

Андреев заяви още, че обвиненията на общинския съветник Руси Големанов, че община Сливен няма да има представител на общото събрание на ВиК са безпочвени. Той каза още, че причината да не внесе в редовното заседание на общинския съвет точка, включваща как представителя на общината да гласува на събранието на ВиК е, че писмената покана е дошла много късно. Андреев коментира, че в този случай, според разпоредбите на община Сливен, кметът има право да определи как общинския представител да гласува на общото събрание.