"Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от "записвания" и от "записаните"! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни "службите" и "дълбоката държава". Ало, Студио Х?!". Това написа Делян Добрев от ГЕРБ във Фейсбук по повод твърденията на Кирил Петков, направени на брифинг тази вечер, че
политици от коалицията ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи в НС, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет и срещи в парламента.



Кирил Петков заяви по-рано тази вечер: "Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство".

По думите му службите знаят, че ако се състави правителство, ПП-ДБ ще сменят техните ръководства, но и ще направят дълбоки реформи, които "целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели".