"Няма да подкрепим свалянето на имунитета на когото и да е в НС", каза Даниел Митов от ГЕРБ
"Просто е смешно, просто е несериозно, това е репресия от страна на прокуратурата", това коментира Делян Добрев по време на брифинг пред медиите във връзка с искането на имунитета му от прокуратурата, с мотива, че има извършени злоупотреби на стойност 4.5 млн. евро в НЕК.

Прокуратурата иска да снеме имунитета на депутат, ощетил НЕК с над 4,5 млн. евро

"Сега предстои да видим дали главният прокурор ще го поиска от НС", заяви той.

"Решението на ръководството на ГЕРБ и на парламентарната група е по никакъв начин да не се съгласяваме със свалянето на имунитети на народни представители в това НС", заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

"Случващото се е изключително показателно за това как критиката по отношение на българската прокуратура в продължение на десетилетия държи определени дела на трупчета, за да влияе на политическите решения на определени политици, тези обвинения се потвърждават през последните развития", допълни Митов.

"Все още няма внесено искане за сваляне на моя имунитет", категоричен бе Добрев.

"Ако такова искане бъде внесено аз няма да го разбера. 9 години бях вечния обвиняем", заяви той.

"Това е бутафория с цел политическа репресия. Имаше 20 страници мотиви защо няма престъпление, сега това същото нещо възобновяват, защото не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват старата манджа, за да ме тормозят. Това идва след изказването на Гешев, че ще се саморазправи с "политическия боклук". Саморазправата започна с мен, прокуратурата е репресивен орган", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на извънреден брифинг в централата на партията.

Томислав Дончев заяви, че не бива да се позволяват своеволия по отношение дейността на прокуратурата и ГЕРБ няма да подкрепи вземането на имунитети на депутати, докато Деница Сачева го определи като опит за влияние с непочтени средства. "Някой се опитва да влияе на решенията на депутати с цел да не се проведе съдебна реформа, използват се дела на трупчета и вечни обвиняеми", заяви тя.

В историята на българския парламент винаги са се давали имунитетите, но в момента правим тежка и многозначима правосъдна реформа, която очевидно разбуди страстите в прокуратурата. Докато не приключи тази реформа, няма да подкрепим свалянето на имунитета на когото и да е в НС. Това каза Даниел Митов от ГЕРБ.

NOVA, БГНЕС