„На ПП им е важна съдебната система, затова Петков и Василев цял ден ги нямаше в зала”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по NOVA

Вчера в парламента малко след започването на дебата по Наказателно-процесуалния кодекс депутатите си дадоха дълга почивка, след която нямаше кворум. 

„По време на заседанието „Промяната” направиха комисия по електронното управление. И половината депутати на ПП и ДБ, които уж много искат съдебна реформа, не бяха в зала вчера. Ние не се регистрирахме, за да се види кой го няма”, каза Добрев.

„Как не им стигнаха 2 години, с всякакъв формат на мнозинства да си приемат каквато си поискат съдебна реформа”, продължи Добрев.

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум

Те се правят на много ентусиазирани, внасят много законопроекти - в правна комисия са внесени 68 законопроекта, свързани със съдебната реформа”, каза Добрев.

Според него до края на 48-ото НС е невъзможно да се приеме съдебната реформа.  

По темата цените на горивата Добрев каза, че по време на управлението на ПП бензинът и дизелът са били 3,50 лева, а сега - 2,40. „Сутринта погледнах – 2,40 беше бензинът, дизелът – 2,60 лева”, каза Добрев.

Той отговори на обвиненията на Венко Сабрутев от ПП.

„Каквито и графики да показва, хората зареждат по бензиностанциите и виждат, че по време на „Промяната” беше 3,50, сега е 2,50 лева”, продължи Добрев.  

Повече гледайте във видеото.