До понеделник МЗ с план преструктурирането на „Пирогов”?
До понеделник МЗ с план преструктурирането на „Пирогов”? / netinfo
Директорът на „Пирогов” доц. Спас Спасков каза, че са получили уверение от Министерството на здравеопазването, че до понеделник ще им бъде представен точен план за преструктурирането му. От борда на директорите на института са предложили да се запазят дейностите, които са се извършвали до момента в болницата.

Нашите проекти за преструктуриране са на базата на сегашната дейност, коментира доц. Спас Спасков. По повод слуховете, че той е излязъл в отпуск, Спасков коментира, че бордът на директорите на „Пирогов” му е възложил задачата да работи за преструктурирането й, а шеф на борда е д-р Емил Таков.

В момента протича среща между контактните групи, излъчени от Министерство на здравеопазването, и стачния комитет на „Пирогов”. По-рано днес стачниците заплашиха, че ако не бъдат изпълнени всичките им искания, ще започнат ефективна стачка в понеделник. Според решението на арбитражната комисия по време на стачката няма да се отказват прегледи на пациенти, нуждаещи се от спешна помощ. Болните, които са за планов прием, ще бъдат преглеждани и пренасочвани към други болници.