До месец съдът ще се произнесе по делото Маргините
До месец съдът ще се произнесе по делото Маргините / Sofia Photo Agency, архив

Димитър Вучев-Демби, когото прокуратурата държеше да разпита по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови-Маргините, заяви на днешното заседание, че не си спомня нищо.

Делото срещу братята и още няколко души за подготовка на три убийства, бе отлагано няколко пъти заради разпита на Вучев. Той си спомни само че познава един от подсъдимите - Бисер Илиев, но заяви, че никога не е говорил с него за убийства.

По време на днешното заседание бе разпитан още един свидетел - Валентин Дарев. Той също заяви, че с него не е говорено за убийства, а познава част от подсъдимите, защото се съветвали с него по бизнес.

Дарев обаче разказа в съдебната зала, че е бил викан в прокуратурата по друг повод - радиоводещият Боби Цанков. "Помислих, че някой иска да ме употреби за нещо. Върху мен имаше голямо пресиране след убийството на Цанков", заяви Дарев в съда. Той поясни, че преди време работел във военното разузнаване.

До месец апелативния съд ще се произнесе с присъда по делото, съобщава БТА.

Прокуратурата протестира предходната оправдателна присъда срещу братята Маринови и поиска осъдителни присъда срещу всички подсъдими.

Маринови, заедно с Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев, са подсъдими по обвинение за подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.