До месец обявяват агентите на ДС
До месец обявяват агентите на ДС / netinfo

След като лидерите на партиите, формиращи тристранната коалиция, се разбраха да бъдат разсекретени досиетата на бившата Държавна сигурност, зам.-председателят на народното събрание Юнал Лютфи обяви, че до месец в НС ще бъдат обявени имената на народните представители, на хора на властта и на хората, формиращи общественото мнение, които са сътрудничили на бившите тайни служби от времето на социализма.

В предаването „Денят” на Дарик радио зам.-председателят на ДПС Росен Владимиров коментира тази идея, като заяви, че в тройната коалиция за пръв път се намира воля за решаване на проблема.

При народния представител зависимостта трябва да бъде спрямо избирателите, а не спрямо нещо тайно. Това е целта и философията на подхода, коментира Владимиров.

Ако, да речем, един народен представител излезе в този списък, аз не вярвам неговото досие да е свързано с някакви интереси на страната или на чужди държави, тоест там, където се формират пречките за изнасяне на информацията, каза още Росен Владимиров.