Дни след мащабната акция по почистване в пловдивския квартал „Столипиново”, местните жители започнаха отново да трупат боклуци на незаконни сметища. Клип на trafficnews.bg показва как се изхвърлят отпадъците директно от камион.

Акцията по почистването на квартала приключи за три дни, а извозените отпадъци са близо 200 тона. Тя се проведе след сигнал до главния прокурор и след проверка на Окръжна прокуратура в града под тепетата, посочва NOVA.

„Нарушителите се опитваме да спираме заедно с всички институции. Полицията е на място постоянно. Гражданите на района, които видят нерегламентирано сметище, също могат да ни сигнализират. Само, ако се борим заедно с този проблем, можем да успеем”, подчерта директорът на ОП "Чистота" Димитър Георгиев.

Той посочи, че прокуратурата се е самосезирала във връзка с новия клип, на който се вижда как от камион се изхвърлят отново боклуци. „Номерът на автомобила се вижда, така че се надяваме извършителите да бъдат установени и санкционирани”, посочи Георгиев.  
nova.bg