Директорът на Александровска болница изненадан от ареста на Христов
Директорът на Александровска болница изненадан от ареста на Христов / netinfo

Директорът на Александровска болница доц. Златев и до този момент не е информиран официално за ареста на директора на Центъра по съдебна медицина в лечебното заведение, каза самият той за Дарик радио. По думите му проверките срещу доц. Христов се правят отдавна, но до него не са достигали информации, че са открити нарушения. Ето какво още каза доц. Златев за Дарик:

Дали бяхте запознат с това, че доцент Христов е наблюдаван и кога бяхте информиран, че ще се осъществи или че е осъществен арестът?

Не съм запознат, че е наблюдаван. Проверките се правеха на няколко етапа, но не се откриваха никакви нередности при нас в центъра и разбирам днес, че той е задържан.

За вас е изненада това, че той е задържан?

Да, изненада.

Отколко време доц. Христов е директор на този център?

Трябва да ви кажа, че аз го наследих като такъв и на конкурса преди две години той отново беше избран, така че мисля, че повече от пет-шест години е вече директор на центъра.

Бяхте ли официално уведомен от прокуратурата, от полицията, че такъв арест се извършва?

Нито бях уведомен, нито сега знам за какво точно е обвинен доц. Христов.

Това означава ли, доц. Златев, че ще има някакво заседание на борда на директорите, който да разгледа този случай, след като вие получите необходимата информация от съответните органи?

Разбира се, това е наше задължение и ние очакваме такова нещо до 24 часа да стане, така ще можем да ви дадем и по-подробна информация.