Григор Гогов
Григор Гогов / БГНЕС
Директорът на Агенцията по горите подава оставка
98818
Директорът на Агенцията по горите подава оставка
  • Директорът на Агенцията по горите подава оставка
Изпълнителният директор на Агенцията по горите Григор Гогов подава оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси.  От земеделското министерство посочват, че  Гогов се оттегля от поста, независимо че всички сигнали са проверени от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения. За подаването на оставка от страна на Гогов пръв съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
 
„Появиха се упреци по отношение на изпълнителния директор на Агенцията по горите. Това беше отразено в определени медии, а по отношение на сигнала, който беше изпратен, ние направихме проверка. Проверката, която се прави за пореден път, не установи пряк конфликт на интереси. Независимо от всичко аз съм го изпратил на компетентната комисия – Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, за извършване на независима проверка по отношение на всички данни, които се съдържат в сигнала. Мога да ви кажа, че независимо от всичко по искане на самия Гогов той ще подаде молба за освобождаване”, каза Румен Порожанов пред журналисти. Час след изявлението на Порожанов оставката на Григор Гогов бе факт.

 
Оставката на Гогов идва след разследване на NOVA. От дърводобивния бранш се появиха обвинения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. Според хора от бранша горските са изградили оградата на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението, отбелязва телевизията.