Дирекциите на МДПБА с 40 нови автомобила
Дирекциите на МДПБА с 40 нови автомобила / снимка: Sofia Photo Agency
Министерството на държавната политика при бедствия и аварии предостави на регионалните си дирекции 40 нови аварийно-спасителни автомобили. На церемонията по този повод присъстваха премиерът Сергей Станишев и министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Ключовете бяха връчени от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Премиерът Сергей Станишев изрази надежда, че новите джипове ще дадат по-добри условия за работата на спасителите от „Гражданска защита”.

Станишев заяви още: „За първи път в 70-годишната история на „Гражданска защита” се получава действително специализирана техника. Досега в продължение на дълги години се работеше с техника, която беше пригаждана с труда и усилията на служителите, на българските спасители”.

Колите са доставени от „Промобил”, като стойността на договора е 8452800 лева. С аварийно-спасителните автомобили и високопроходими ниви, които областните структури получиха миналия месец, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии преоборудва и модернизира автомобилния парк на регионалните си структури.