/ пресцентър, Президенството
Разговорът не е иницииран от Румен Радев, а от ген. Стойков, посочи той
Аз съм Митко от записа, гласът на втория мъж е категорично на президента, обяви главният секретар на държавния глава – Димитър Стоянов по bTV.
 
Разговорът не е иницииран от Румен Радев, а от ген. Стойков, посочи той по повод на действията на прокуратурата и разпространените СРС записи, за които държавното обвинение твърди, че са записани разговори между държавния глава и началника на Военновъздушните сили. Димитър Стоянов предположи, че подслушван е бил ген.-майор Цанко Стойков, а не държавният глава.

 Плевнелиев: Радев не е никаква морална алтернатива, погазил е закона (ВИДЕО)

Нямам идея каква е причината ген. Стойков да се обади на президента, както виждате от разговора, президентът Радев също не знае и той пита: „За какво става въпрос?“. Отговорът на ген. Стойков е, че е поискана такава информация от Славчев – най-вероятно това е зам.-председателят на КПКОНПИ“, обясни Димитър.
 
„Втората тема, която се обсъжда в записа, е за финансовите средства, които е получавала госпожа Генчева като компенсация за това, че живее на квартира и няма собствено жилище. Такива суми се се изплащат на всички военнослужещи и цивилни служители, които не разполагат със собствено жилище. Сумата е фиксирана и тя е между 100 лв. и 120 лв. за София“, обясни още Димитър Стоянов. Според него КПКОНПИ също излиза със заключение, че няма нарушения.