Дилър пробва да подкупи полицаи
Дилър пробва да подкупи полицаи / cнимкa: Sofia Photo Agency

21-годишен дилър на дрога опита да подкупи полицаи в Несебър. По сигнал на жандармеристи, униформените проверили младеж със съмнително поведение на улица „Цар Симеон I” в село Свети Влас. По време на обиска, младият мъж подхвърлил на задната седалка на полицейския автомобил девет банкноти по 20 лева.

След категоричния отказ на полицаите да приемат подкупа, той е задържан. У него са открити зелени хапчета и найлоново пликче, съдържащо светло-зелено прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на амфетамин. Банкнотите, общо 200 лева, са иззети, дилърът е задържан за 24 часа.

В неделя полицаи от РПУ-Несебър са задържали в Слънчев бряг и 20-годишния Петко Стойчев. Установено е, че Стойчев в съучастие с 18-годишните бургазлии Адриян Ножков и Даниел Дойнов, и още един младеж, са извършили двата последователни въоръжени грабежа от 29 и 31 август. При грабежа, осъществен на 29 август в апартамент в общежитие в Слънчев бряг, в който са били настанени седем младежи, след нанасяне на побой над наемателите, са отнети сак със дрехи, 11 мобилни телефона, три мъжки ръчни часовника и DVD. При другия грабеж в апартамент в Слънчев бряг, обитаван от трима младежи, след заплаха с нож, са отнети 17-инчов TFT монитор, цифров фотоапарат, пет мобилни телефона, куфар с два плейъра, дрехи, документи за самоличност и банкова карта.

Стойчев е направил пълни самопризнания и по двата случая, като след извършено претърсване в квартирата му в хотел „Балкан” в Слънчев бряг са намерени и иззети част от вещите – предмет на престъпленията. Открити са и множество вещи с неизяснен до момента произход, както и шест пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на кокаин.