Дилов–син: Намесата на евродепутати в ромската история е недопустима
Дилов–син: Намесата на евродепутати в ромската история е недопустима / netinfo

Лидерът на движение „Гергьовден” и народен представител от ОДС Любен Дилов – син, определи като абсолютно недопустима намесата на депутати от Европейския парламент във вътрешните работи на София.

Миналата седмица четирима евродепутати изпратиха писмо до премиера Сергей Станишев, в което настояха за преразглеждане на ромския проблем в столицата. Повод за писмото беше намерението на Столична общината да събори незаконно циганско гето в район „Възраждане”.

Според Дилов – син европейските депутати, които изпратиха писмо до премиера Станишев са взели отношение по проблем, който не познават.

„Евродепутатите се изказаха абсолютно неподготвени или ако мога да използвам метафора – пръднаха в киното още преди да са загасили лампите”.

В момента се генерира скандал, който е абсолютно безсмислен, смята Любен Дилов – син. Да се обвинява общината, че има антиромско поведение е изключително смешно.

„От 59 общински жилища, които са отпуснати през изминалата година от район „Възраждане”, 33 са дадени на ромски семейства”.

Лидерът на „Гергьовден” е убеден, че за справянето с подобни проблеми като в „Баталова воденица” са необходими решителни мерки от страна на властта.

Дилов – син призова обществото за още по-широка подкрепа на подписката, инициирана от „Гергьовден” за отпадане на ДДС върху книгите. От движението предлагат също така от вторник преговорите за десен кандидат за президент да протичат при разменени домакинства, в по-голям формат, включващ и