Дилов-син: Стреснат съм от решението на Доган
Дилов-син: Стреснат съм от решението на Доган / netinfo

Движение „Гергьовден” ще обяви своите кандидатури за евродепутати, след като бъде готов Законът за избиране на евродепутати, това обяви председателят на движението Любен Дилов–син. Все още не е взето решение дали Гергьовден ще се явят сами на тези избори или с партньори.

Издигането на кандидати за евродепутати преди да е готов законът, ще води до нелогични решения, като един от символите на антикомунизма да влезе в ПЕС, коментира Любен Дилов-син избора на президента на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев да води единната гражданска социалдемократическа листа за избор на депутати в Европейския парламент. Решение за това взеха вчера националните ръководства на "Партия Български социалдемократи", Политическото движение "Социалдемократи","Нова социалдемократическа партия 1990" и Обединена социалдемократическа алтернатива.

„Гергьовден” обявиха, че са готови да предложат много екстравагантни идеи за проекта на Закона за избор на евродепутати.

Стреснат съм от намерението на Ахмед Доган да напусне политиката и да се занимава с научна дейност, тъкмо когато отпуснатите средства за наука и изследвания са 10 пъти по-малко от дотациите за тютюнопроизводителите, коментира още Дилов-син.