/ iStock/Getty Images
Затвориха за пълна дезинфекция вътрешното и кардиологичното отделение на Транспортната болница
Затвориха за пълна дезинфекция вътрешното и кардиологичното отделение на Транспортната болница в Пловдив. Лекарка там е с положителна проба за коронавирус. Изследват се контактните, предава БНР.

Тревожен ръст: 166 са новите заразени с COVID-19 в страната

Сред новите случаи в Пловдив са пожарникар от екипа в Район „Тракия“ и готвачка в детска градина „Щастливо детство“, съобщи областният управител Дани Каназирева.
Всички 7 души, контактували със служителя на пожарната, са вече под карантина.

"Жената от детската градина не е имала пряк досег до децата, а пробите на изследваните 11 души помощен персонал са отрицателни. И на двете места се изпълняват предписаните от Регионалната здравна инспекция противоепидемични мерки", подчерта Дани Каназирева.

„Друг случай имаме от село Костиево. Останалите случаи, които са мъж на 87 години, който е хоспитализиран в „Свети Георги“, жена на 45 години от село Белащица в „Иван Рилски“ е хоспитализирана“, посочи областният управител.

Издадени са предписания на новозагорска фирма с 450 работници, където е установен коронавирус

"Сред новите заразени е и шивачка от цех в Кричим, но тя не е била на работа от 15 юни и остават няколко дни до края на карантината ѝ. В общините Брезово и Асеновград са констатирани първи случаи на коронавирус", заяви още Каназирева.

Тя уточни, че е взето решение от областния медицинския щаб болните от коронавирус да се лекуват само в Университетската болница „Свети Георги“. Следващата седмица ще се обсъжда варианта и за още една резервна болница.
БНР