Докато полицията проверява дискотеките във Варна, непълнолетни и малолетни се забавляват в детски дискотеки като възрастни. Купоните се организират в дискотеки с попфолк музика в цялата страна и са от 18 до 22 часа. Оказа се, че в детската дискотека, която посети екипът на NOVA, не се пият натурални сокчета и не се похапват пици. Раздават се балони с райски газ. Пие се алкохол. И не само. Стига се и до агресия. А понякога охраната изнася децата от чалготеката на ръце. 

Няколко единадесетокласници станаха популярни в социалните мрежи като "ловците на педофили". В последните месеци имат нова кауза - те са патрулът за нетрезви деца по столичните улици. 

"Тези партита се провеждат по светло и детето казва, че се разхожда навън. Видях едни малки дечица, малолетни даже, които бяха пияни, упоени от райски газ, на които им се продаваше алкохол и по най-нисш начин се забавляваха с кючеци", разказва Калоян Ненков, ученик в 11 клас.

"Бяха наети стриптизьорки. Не бяха голи, но по бански, примерно, или много провокативно облечени. Все пак това е парти за всякакви възрасти. Пак имаше страшно много малки деца", твърди Виктор Чакърски, ученик в 11 клас.

Малки деца, които често са пияни или упоени на дневна дискотека, обясняват ловците на нетрезви деца. За преживяното учениците споделят със свои учители. Редовно се свикват родителски срещи заради проблема, но без успех.

В Деня на детето екип на NOVA прави експеримент. С разрешение от родител, проверява как едно 17-годишно момче може да отбележи празника в столична дискотека. Образува се опашка от 18 часа. На входа вместо лични карти, на децата им искат 20 лева такса. А вътре имаше пепелници по масите и пушенето беше разрешено. Както и алкохолът.

Самодейният патрул за пияни деца все по-рядко успява да влезе в детските дискотеки, защото вече са разпознаваеми от охраната. Получавали са и заплахи.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA