Детето, докарано от Бургас заради усложнения от варицела, се подобрява

Детето, докарано от Бургас заради усложнения от варицела, се подобрява
Детето, докарано от Бургас заради усложнения от варицела, се подобрява / БГНЕС, архив

5-годишното момченце, което вчера беше транспортирано от Бургас в "Пирогов" с варицела и инфекция, вече е в стабилно общо състояние. Неговите основни жизнени функции са добри, а през нощта детето е било спокойно, посочват от болницата.

Премиерът изпрати военен самолет за болно дете от Бургас

В тежко състояние обаче остава засегнатият от варицелата крак. Днес екип от водещи специалисти ще го прегледа и изследва отново и ще прецени как да продължи лечението на детето.

То остава под активно 24-часово наблюдение в Клиниката по детска реанимация на болницата.

Вчера военен самолет "Спартан" транспортира 5-годишния Александър до "Пирогов". Момченцето е с усложнения след от варицела и се нуждае от допълнителна специализирана помощ.

Военната машина бе пратена в морския град с изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов. "Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи - Севделина Арнаудова и премиерът беше разпоредил машината да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в "Пирогов". Ваньо Шарков организира всичко за минути. Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви "връзки", не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже. Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша", написа в личния си профил в социалната мрежа Нери Нерзиева.

Именно от нея премиерът в оставка научил за случая.