Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било гост на детски рожден ден. То се покатерило на най-високата стена в центъра и паднало. Оказало се, че обезопасителният механизъм, който би трябвало да го държи, не е закопчан. Момичето е откарано в „Пирогов” с травми на ръката и е претърпяло операция, посочва NOVA.

Майката на пострадалото дете Десислава Атанасова подчерта, че инструктажът, който са имали децата, е обяснявал как сами да обезопасят въжетата, с които се спускат по стената за катерене.

„Тя се е обезопасила, но явно не достатъчно добре и не е имало никого около нея, т.е. никой не е контролирал това дали тя е закачена правилно за стената, дали е обезопасена”, каза още Атанасова.

След като детето паднало от 6-метровата стена, служители на парти центъра я преместили – нещо, което лекарите не препоръчват при фрактура, уточни майката. Тя разказа, че след инцидента служителите препоръчали на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в „Пирогов” с автомобил. По думите на Десислава Атанасова това е опит да се избяга от отговорност – служителите искали дъщеря й да напусне възможно най-скоро територията на парти центъра.

От центъра увериха, че няма техническа неизправност и подчертаха, че извършват вътрешна проверка. Негови служители се свързали и с майката на пострадалото момиче – попитали за състоянието му.

След инцидента, разказа още Атанасова, детето отказвало да говори за падането. Било уплашено и тепърва предстояли консултации с психолог.
nova.bg