Дете на 2 години загина, премазано от чешма
Дете на 2 години загина, премазано от чешма / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Дете на 2 години загина, премазано от чешма
54345
Дете на 2 години загина, премазано от чешма
  • Дете на 2 години загина, премазано от чешма

Зидана чешма затрупа момиче на 2 години и половина във варненското село Попович. Заради множеството травми детето е починало по-късно в болница.

Около 150 кг тухли и бетон за затиснали 2-годишното дете от варненското село Попович. В неделя то е играело в двора на семейната къща, където майка му и леля му са изпразвали малко тухлено килерче до чешмата. Тя заедно с постройката е трябвало да бъдат съборени същия ден, разказа кметът на селото Антон Манев. Докато двете жени се подготвяли за събарянето, детето отишло до чешмата и било затрупано от нея.

Веднага е било откарано в поликлиниката в Бяла, където му е оказана първа медицинска помощ. В последствие пострадалото момиченце е транспортирано и настанено в интензивното отделение на МБАЛ „Св. Анна - Варна", където по-късно е починало. Детето бе погребано във вторник. По случая работи Варненска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

В болница с опасност за живота е друга леля на момичето. При вида на затрупаната си племенница тя е получила мозъчен кръвоизлив.

 

Други новини от Варна