Дете е в болница след сбиване в училище
Дете е в болница след сбиване в училище / DarikNews

12-годишно момче е в Габровската болница след сбиване в училище. Прието е с главоболие, повръщане и съмнение за сътресение на мозъка.

Коста е от габровското село Яворец и от тази година учи в средищното училище в Шумата. По неговите думи, в понеделник, през голямото междучасие, той се скарал със съученичката си Силвестра от севлиевското село Горна Росица. След това по-големите им братя - ученици в същото училище, се намесили в спора. Коста пострадал по-сериозно след сбиване с брата на момичето. Третокласникът не се оплакал на никого и дори останал на занималня. Във вторник и сряда обаче той не отишъл на училище, което усъмнило ръководството на учебното заведение и започнала проверка.

Днес от часове отсъстват съученичката на пострадалото момче и нейният брат. За случая е уведомен и Регионалният инспекторат по образование, потвърди за Дарик неговият началник Георги Маринов. Получени са писмени обяснения от класната ръководителка на третокласниците и директорката на училището. Ще бъдат проведени разговори с родителите и вероятно на виновните ще бъдат наложени наказания от директора, каза Георги Маринов.

Коста е от многодетно семейство, за което се грижи майката. Баща му е на гурбет в Гърция.

Детето е настанено за лечение в Ушно отделение.

Други новини от Габрово