Дете беше нахапано от куче в русенско село
Дете беше нахапано от куче в русенско село / снимкa: Sofia Photo Agency

Деветгодишно дете беше нахапано от куче в русенското село Кривина. Животното е порода "Дого Аржентино" и е собственост на 20-годишен младеж. Малчуганът е бил спасен от домашния любимец след намесата на съседи.

Момчето е нахапано по главата и лявата подмишница. Полицейски инспектор е откарал с личния си автомобил пострадалото дете и родителите му до Центъра за спешна помощ в Бяла. По-късно нахапаното момче е настанено за лечение в русенската болница.

Разследващите са посетили болницата, за да разговарят с лекарите и да изяснят вида на травмата. Изчаква се мнението на медиците. Със случая е запознат и регионалния ветеринарен лекар.

Дете на шест години почина след нападение от кучета на 19 октомври в разградското село Сушево. Момиченцето било на гости на леля си, когато е било нахапано от животните, отглеждани в двора на техните съселяни. Собствениците на четириногите обаче обясниха тогава, че кучетата им не са агресивни.

На 26 август тази година три деца бяха жестоко нахапани от домашно куче, порода "Каракачанка"  в центъра на Банско. За по-малко от 15 минути агресивното животно нападнало поотделно 9-годишно момче и две момичета - на по 13 и 15 години. 

Само ден по-рано 55-годишният Цветан Монов беше жестоко нахапан от кавказка овчарка във Враца, докато правил сутрешния си джогинг. Според потърпевшия кучето е било домашно и въпреки че се е борил с него 15-20 минути, собственикът се е намесил твърде късно. Мъжът бе приет в болница с множество разкъсвания по двете ръце, областта на черния дроб, гърдите и левия крак. 

Овчарски кучета нападнаха и нахапаха 65-годишен мъж на 15 октомври. Инцидентът стана отново в Банско. Мъжът бе приет в болница. Тогава бе установено, че собственик на кучетата е мъж, който отглеждал крави.