Десислава Атанасова
Десислава Атанасова / БГНЕС
Живеем повече от 100 дни в държавата на абсурда. Това заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БТА.

"Стигна се до ситуация, в която министър на правителството протестира срещу собственото си правителство. Друга част от коалиционните партньори се обиждат в социалните мрежи, като се наричат "мишоци". Трети се бият по министерските кабинети", обясни Атанасова.

Тя добави още, че министър от Русе и кмет на Русе са "във война в социалните мрежи и не само по отношение на възстановяването на летището край града". 
"Промяната продължава единствено, за да лъже тази голяма част от обществото, която я подкрепи, да занули финансово държавата. Убедена съм, че предсрочни избори ще има", каза Атанасова. 

ГЕРБ обвини премиера в предполагаемо разкриване на класифицирана информация

По думите ѝ ГЕРБ е в кондиция и е готова за тях. Това го показвали и последните социологически проучвания. 

"Преди Народното събрание да се разпусне трябва да върне гласуването с хартиени бюлетини. След това можем да отиваме на избори", каза Атанасова. 

По повод на видео селфито на министъра на културата Десислава Атанасова заяви, че се притеснява, че човек с подобно поведение подписва протоколи за проведени конкурси и възлага управлението на културни институции. 

"Смятам, че всички допуснати нередности и нарушения в тези проведени конкурси трябва да бъдат коментирани в съдебни процедури", каза Атанасова. 
 
БТА