Депутатът Румен Йончев отива при Бареков
Депутатът Румен Йончев отива при Бареков / снимка: БГНЕС
Депутатът Румен Йончев отива при Бареков
70583
Депутатът Румен Йончев отива при Бареков
  • Депутатът Румен Йончев отива при Бареков

Народният представител от „Земеделски народен съюз" Румен Йончев, който беше част от парламентарната група на „Коалиция за България", официално напусна групата и се присъедини към партията „България без цензура" на Николай Бареков.

Това обяви Бареков в Бургас.

Румен Йончев заяви, че е влязъл в парламента само и единствено да събори от власт ГЕРБ и не чувства никакви угризения за присъединяването си към „България без цензура".

Бареков обяви „днешната политическа новина", която, според него, е силно притеснителна: „Новината е, че няма мнозинство, което да управлява легитимно в рамките на това Народно събрание, защото „Коалиция за България" плюс ДПС, които до момента съставляваха коалицията, която беше излъчила кабинета „Орешарски", днес имат един депутат по-малко - вече имат 119 народни представители. Това нещо поставя под изключителен въпрос бъдещето на това Народно събрание и аз мисля, че отговорите ще бъдат получени на евроизборите".

Николай Бареков е твърдо убеден, че още през следващата седмица към неговата партия ще се присъединят други народни представители, сред които и такива от ГЕРБ: „Статуквото днес получи една голяма саможертва с хода на Йончев. Той тръгва по стъпките на това, което аз направих преди няколко месеца, по стъпките на Росен Петров. Ще му се случат неприятни случки в медиите. Ще бъде заливан с кофи с помия, но той е смел човек, еродиран, експерт, човек, който няма страх. Ние сме хора куражлии, ще имаме и други депутати, които ще се присъединят към него. Аз съм разговарял с представители на ПП ГЕРБ. Йончев не само няма да е сам в парламента, зад себе си той има огромна политическа армия и в тази армия има пълководци и аз съм един от тези пълководци".

Други новини от Бургас