Депутатът от ДПС Петър Ангелов се отказва от имунитета си
Депутатът от ДПС Петър Ангелов се отказва от имунитета си / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Депутатът от ДПС Петър Ангелов се отказва от имунитета си
64598
Депутатът от ДПС Петър Ангелов се отказва от имунитета си
  • Депутатът от ДПС Петър Ангелов се отказва от имунитета си

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутата от ДПС Петър Ангелов. Причината е спряното разследването срещу Ангелов, което се води за участие в престъпна група създадена с цел извършване на данъчни престъпления. Избегнатите задължения към държавата, според обвинението, са в размер на над 4 млн. лв. Ангелов изпълни заканата си и веднага внесе искане имунитетът му да бъде свален.

В късния следобед прокуратурата внесе в парламента искането за сваляне на имунитета на депутата от ДПС, а веднага след това той побърза доброволно да се откаже от защитата си. Пред Дарик обясни, че не се притеснява от нищо, защото е невинен.

„Такова е законодателството, че за да има заведено дело и досъдебно производство от специализираната прокуратура и специализирания съд, трябва да има престъпна група. Престъпна група са трима човека или повече. Двама души не са престъпна група. Явно в определени моменти хора, на които явно не им харесва, че съм станал народен представител, започват да се активизират. 3-4 месеца никой не ме е търсил за нищо, по никакъв повод - нито от ДАНС, нито от ГДБОП, нито от прокуратурата", обясни още Ангелов.

По думите му в случая става въпрос за политическа поръчка, като Ангелов заяви, че визира предишните управляващи.

Депутатът от ДПС отказа на този етап да навлиза в подробности чии интереси е засегнал като е избран за народен представител.