/ Георги Димитров
От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни, съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков /ГЕРБ-СДС/, който обърна внимание, че в новия парламент се завръщат порочни практики на гласуване с чужди карти.

Вчера в социалните мрежи беше разпространен видеозапис на една порочна практика, която бяхме позабравили в последните години - избраният председател на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласува с карта на колега, каза Тома Биков. Подобни практики са не просто грозни, те рушат доверието още повече още от първите дни на този парламент, коментира той и изрази надежда час по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които по силов път да прекратят подобен тип действия.

Народното събрание отново работи с електронната система за гласуване

Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкова автентично да бъдат прилагани от колеги, които дори за пръв път са в Народното събрание, коментира Биков.

Вероятно се объркахте и нямахте предвид мен, отговори в лично обяснение Радостин Василев /"Има такъв народ"/.

Депутатите ще получават бонуси при допълнителни задачи

От началото на тази седмица Народното събрание работи с електронната система за гласуване, която беше преместена отново в старата сграда на парламента, но до снемане на биометричните данни от депутатите се гласува с карти.
БТА