Депутатите решават за имунитета на Сидеров
Депутатите решават за имунитета на Сидеров / снимка: БГНЕС, архив

Депутатите ще започнат пленарното си заседание с дебати дали да разгледат искането за сваляне на имунитетите на лидера на „Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов. Това е записано като първа точка в предварителната програмата за пленарното заседание на народните представители.

В пленарна зала искането за падане на имунитетите не може да влезе по-рано от 14 дни от постъпване в парламента.

Вчера временната анкетна комисия реши да предложи на Народното събрание да свали депутатските имунитети на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов и по второто искане на главния прокурор - за нахлуването им в НАТФИЗ от 23 октомври.

Комисията реши да предложи на парламента да позволи и задържането на двамата. Все още обаче не е изтекъл 14-дневният срок от внасянето на искането на главния прокурор, преди който според правилника на Народното събрание не може да бъде взето решение. Този срок изтича в понеделник (9 ноември), като дотогава депутатите сами могат да се откажат от имунитета си.

Освен това народните представители ще разгледат и Закона за военното разузнаване, който беше върнат от президента Росен Плевнелиев за ново обсъждане.