/ БГНЕС

Управителят на НЗОК в срок до 10 август 2022 г. определя еднократно нов размер на индивидуалните основни месечни заплати на служителите на НЗОК, увеличен с еднаква числова стойност за всеки служител без да надхвърля максималния размер на основната месечна заплата за съответното ниво и степен, смятан от 10 юли 2022 г. в рамките на разходите за персонал, предвидени по бюджета на НЗОК за 2022 г.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, депутат от ИТН, след като депутатите приеха на първо и на второ четене Законопроекта за допълнение и изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г., предаде репортер на БГНЕС.

Предложението бе прието на първо четене със 130 гласа „за“, а на второ четене – със 132 гласа „за“. И при двете гласувания нямаше нито един народен представител, гласувал „против“ или „въздържал се“.

По-рано Каримански съобщи, че на извънредно заседание, проведено на 29 юли 2022 г., Комисията по бюджет и финанси е разгледала Законопроект за допълнение и изменение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г., внесен от Десислава Атанасова и група народни представители, като на заседанието са присъствали проф. Петко Салчев, управител на НЗОК, и доц. Васил Пандов, председател на Надзорния съвет на НЗОК.
 
БГНЕС