/ БГНЕС
Депутатите от "Възраждане" няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г., коментира във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов.

Василев представи проекта на Бюджет 2024: Скок на заплати и пенсии, спад на инфлацията


По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала, предава БНР.

"Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало до сега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път", посочи лидерът на "Възраждане".

"Големият въпрос е от къде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания - за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата. А, може би, показва друго , че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари "под масата" - не за държавата, а за хората, които управляват държавата, това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър", каза Костадин Костадинов.
БНР