Депутати от ГЕРБ ще спират с жива верига строителната техника на летище Божурище
Депутати от ГЕРБ ще спират с жива верига строителната техника на летище Божурище / снимка: БГНЕС
Депутати от ГЕРБ ще спират с жива верига строителната техника на летище Божурище
73243
Депутати от ГЕРБ ще спират с жива верига строителната техника на летище Божурище
  • Депутати от ГЕРБ ще спират с жива верига строителната техника на летище Божурище

Депутатите от ГЕРБ ще отидат на летище Божурище, за да направят жива верига, за да спра строителната техника, която е там. "Сутринта на летище Божурище е влязла строителна техника, която е рушила наред", обясни заместник-председателят на парламентарната сила на ГЕРБ Красимир Велчев.

"Искам от тази трибуна да ви кажа една много тъжна новина: на летище Божурище са влязла строителна техника - багери, и за нула време е съборила хангара, строен през 1919 година. Има ли българи, патриоти, родолюбци? Случайно ли депутат от Атака изчезна по време на гласуването на доклада на временната комисия", попита депутатът от опозицията управляващите.

"Вие ли искахте да отложите това нещо, за да влязат италианците и да съборят всичко, защото вече пред свършен факт какво ще правим? Това ли е вашата договореност за плавен преход, за устойчивост в политическата система и обстановка? Вие взривявате с всяка ваше действие мира в България", допълни Велчев.

От парламентарната трибуна той призова "всички родолюбци" да отидат на летище Божурище и каза, че депутатите от групата на ГЕРБ се отправят натам, за да попречат с жива верига на "това вандалско отношение към България и българската история".