Депутат от ГЕРБ обвини боксьори за сбивания пред дискотека
Депутат от ГЕРБ обвини боксьори за сбивания пред дискотека / снимка: DarikNews.bg

За редовни случаи на побоища пред плевенска дискотека съобщи народният представител от ГЕРБ Владислав Николов.

На среща с журналисти той обясни, че на 16 март пред дискотеката са станали 5-6 сбивания в часовете между 01:00 и 06:00 и няколко пострадали младежи са си извадили медицински. Впоследствие се е оказало, че нападателите са били едни и същи.

"Тези нападатели са едни момчета от един боксьорски клуб в Плевен и имам чувството, че те използват, когато хората се веселят в петък и събота, да тренират върху тях през нощта", каза Николов.

Той сподели, че сред въпросите на майките на младежите, които са се срещнали с депутата в негова приемна е бил и въпросът защо полицията не е задържала участниците още в първия побой и това бездействие не е ли предпоставка за последвалите случаи същата нощ?

„Може ли ние, плевенчани, да допуснем пред едно заведение да има хора, които от засада нападат други с цел да ги пребият", попита Владислав Николов и предупреди, че от полицията излиза информация за лицата, подали жалби.

„Боксът няма нищо общо с боя. Аз съм 57 килограма и ако ми излезе някой, който е 120 кг, как да го бия и това, което се говори в момента в Плевен от журналистите - това е някаква пропаганда срещу мене и сега разбирам, колко съм силен аз и колко ми е силно името. Това е глупотия...нямам думи", коментира от своя страна световният шампион по бокс Детелин Далаклиев по повод обвинението на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов, че членове на клуба по бокс, в който играе и той, пребиват посетители пред плевенска дискотека.

„Този човек, който го е казал това, мисля че трябва дълбоко да се замисли в себе си, нормален ли е. Аз не мога да повярвам, как един народен представител излиза и изтрясква нещо, ей така и то с моето име. Аз съм Детелин Далаклиев и съм си правил моето име толкова години и съм си дал живота за спорта. Тези хора трябва да бъдат наказани", добави той.