"Нямам ментори. И може би това е проблемът на президента – че и той не ми е ментор. Няма други ментори. Не искам повече да коментирам чужди думи". Така премиерът Николай Денков коментира от Приморско думите на президента, че "сближаване с кабинета ще има, когато той се еманципира от своите ментори".

"Институциите трябва да работят, според това, което е заложено в Конституцията и законите. Този, който излиза от рамките, е президента", допълни Денков.

Румен Радев: Денков да се еманципира от своите ментори

Припомняме, че в събота Румен Радев участва в отбелязването на празника на Димитровград. След церемонията на въпрос на журналисти за продължаващите престрелки между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 и може ли да има обединение, държавният глава отговори: "Зависи кога министър-председателят ще се еманципира от своите ментори, които са в записа". 

Министър-председателят участва в награждаването на участниците в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“ в Приморско. Състезателната част на триатлона „Лъвско сърце“ бе в събота - 2 септември. Участниците преплуваха 3 км в открито море, минаха 116 км в планинско колоездене и 21 км - в бягане в пресечен терен. 
БГНЕС, Йоана Димитрова/БТА